hidroizolatii de calitate pentru terase, subsoluri, fundatii si balcoane

Hahne

Terase circulabile


Sistem 1

Structura sistemHidroizolatia se va aplica pe stratul suport, adica peste sapa armata care  acopera termosistemul terasei. Primul strat de hidroizolatie care se va aplica mecanic cu rola si va acoperi tot stratul suport avand in vedere si ridicarile pe parapet (unde este cazul).

Dupa acesta se va aplica “ ud pe ud” Dakorit DV110 89 V care este un geotextil de o calitate net superioara, avand caliatea de armare a membranei lichide. Dupa inserare se va trece cu rola peste toata suprafata geotextilului dupa care urmeaza stratul doi de aplicare a membranei pe toata suprafata.

Avem in vedere ca toate detaliile de colt, scurgeri se efectuaza foarte usor din cauza unei croieli usoare a geotextilului. Dupa terminarea hidroizolatiei si uscarea acesteia , care la o temperatura exterioara de +5 si +30 C ,va fi complet intarit si portant dupa 24 ore, iar dupa numai 4 ore de la aplicare devenind impermeabil.

Dakorit DV110 89V folosit in armarea membrane lichide este pe baza de polyester si prezinta caracteristici ce ofera o buna permeabilitate atunci cand este integrat in membrana lichida, Dakorit Bituflex 20 B. Geotextilul folosit are rol de control pentru grosimea peliculei de acoperire. Prezinta calitati ce permit o buna integrare si distributie a sarcinii de tractiune.Pe langa toate acestea este si antiradic. Ofera stabiliatate in combinatie cu membrane lichida Dakorit Bituflex 20 B in zonele de imbinare verticala. Membrana folosita la hidroizolare Dakorit Bituflex 20 B este o emulsie bituminoasa elastomera, modificata, pe baza de cauciuc , vascoasa si foarte usor de aplicat.Adera foarte bine pe toate materialele folosite in constructii uzuale pentru acoperisuri, rezista la scantei , caldura radianta si nu este daunatoare daca se aplica in bazine de apa. Are o rezistenta mare la rediatiile UV si imbatranire.Este foarte elastica , extrem de adeziva , rezistenta la temperaturi inalte si scazute. Domeniile de utilizare a membranei lichide Dakorit Bituflex 20 B sunt in protejarea si reannoirea aceperisuilor de bitum si placilor din ciment armat cu fibre, in renovarea acoperisurilor de tabla .Hidroizolarea grupurilor sanitare, bazine PSI, bazine de decantare.

Avantaje:

 • poate fi folosita pe orice strat suport folosit in constructii.
 • rezistenta foarte mare la UV
 • extrem de elastic
 • raport calitate pret net superioare membranelor conventionale
 • timp de aplicare rapida a tuturor straturilor “ ud pe ud”
 • detaliile dificile se executa simplu si repede
 • hidroizolarea este permeabila la vapori de apa
 • hidroizolatia se executa direct pe conturul constructiei
 • etansarea fisurilor datorita inglobarii tesaturilor de armare ( geotextile Dakorit DV 110 89V) in masa membranei.
 • aplicare “ la rece”
 • etansarea pe combinatii de material devine posibila fara a pune problem(ex. Bitum si membrana polimeri)
 • meteo rezistenta
 • ipermeabila dupa 4 ore de la aplicare
 • flexibila la temperature scazute.

Sistem 2

In acesta varianta se aplica hidroizolarea teraselor , pe stratul final ca si finisaj.

Sistemul folosit de noi implica aplicarea unei amorse rasinoase Hadalan EG145 13 E conceputa special pentru a proteja pardoselile impotriva umezelii.Imbunatateste aderarea straturilor superioare chiar si in cazul unor variatii considerabile de temperatura si umiditate. Nu contine solvent si de aceea aplicarea este destul de usoara si nu afecteaza respirator aplicatorul. Nu contine alcool benzilic si are o buna penetrare a substratului folosit.Este stabila la osmoza si altfel ideala pentru pregatirea substratelor teraselor si a balcoanelor in vederea acoperirii.

Dupa aplicarea si uscarea amorsei care la o temperatura exterioara care variaza intre +8 si +30 grade C aceasta are timul de uscare de maxim 24 ore.Va urma , dupa caz si la cerintele beneficiarului, de exemplu pentru o terasa unde stratul final se vrea autoderapant, se va insera manual in amorsa un nisip uscat foarte fin Quartz de diferite granulatii ( intre 0.2 mm si 1.5 mm).

Dupa acest strat de Quartz se va aplica Hadalan FBA 32 P care este o vopsea cu continut unic de solventi pe baza de rasina poliuretanica.Dupa uscarea completa ofera un start elastic cu capacitatea de acoperire a fisurilor, rezistenta la abraziune si flexibila la rece.

Este foarte rezistenta la  lumina si radiatii UV si are o mare rezistenta la trafic.

Dupa aplicarea primului strat de Hadalan FBA 32 P se asteapta uscarea acesteia care poate varia in functie de temperatura aerului exterior, intre 12-24 ore.
Va urma al doilea strat de Hadalan FBA 32P intins manual la rola.Dupa uscarea si acestui ultim strat de vopsea se va aplica un lac ca strat de etansare si de protectie impotriva fisurilor.Acest lac Hadalan PUR TOP 32P , dupa intarire lui completa se va obtine o pelicula de etansare elastic , rezistenta la trafic.Este foarte flexibila la rece si impermeabila.

La dorintele beneficiarului putem inlocui nisipul Quartz, iar dupa ce se va aplica al doilea strat de vopsea poliuretanica, se va insera manual particule de plastic de diferite culori ,numite chipsuri.Hadalan color chips au un spect placut la finalul aplicarii iar pt protejarea lor si a vopselei poliuretanice sa va aplica lacul de etansare Hadalan PUR 32P.

AVANTAJE:

 • Raport calitate pret net superior fata de aplicarea altor hidroizolatii sau a placarii cu materiale ceramice a terasei.
 • Aplicare usoara si rapida
 • Hidroizolare completa a terasei
 • Aspect placut si cu o mare protectie impotriva apei


Cere o oferta personalizata din partea Hydro Business Systems