Hidroizolatii terase si acoperisuri

Multi proprietari de apartamente ar dori sa beneficieze de o terasa la bloc, mica sau mare, pentru a-si amenaja un spatiu destinat relaxarii, un spatiu care sa ii poarte departe de agitatia cotidiana. Deoarece sunt la mare cautare, din ce in ce mai multi dezvoltatori au inceput sa introduca in constructiile lor la ultimul etaj, penthouse-uri și apartamente spatioase ce pot beneficia de o terasa exterioara bine amenajata.

006-balcony copy

Acoperisul de tip terasa este o constructie deschisa, ce tine loc de acoperis plan deasupra unui etaj. Acest spatiu este din ce in ce mai des intalnit in special la oras la acoperisurile de bloc. Folosit ca spatiu de recreere, ii ajuta pe proprietari sa beneficieze de fiecare metru patrat disponibil. Poate fi amenajat frumos, cu spatii verzi, baldachine sau umbrelute cu gratare.

Pentru o viata de lunga durata, acest spatiu urban exterior are nevoie de o lucrare specifica de hidroizolatii terase ce trebuie executata corect folosind membrane de hidroizolantie cu rasini poliuretanice. Acoperisul de tip terasa activeaza ca un scut care protejeaza locuinta de conditiile meteo adesea extreme.

In functie de tipul de folosinta al structurii de acoperis tip terasa, putem diferentia intre terasa circulabila, terasa cu trafic ocazional, terasa necirculabila si acoperis verde. In prezent, majoritatea dezvoltatorilor folosesc sisteme cu membrana bituminoasa termosudabile (carton bituminat) peste care aplica sapa de egalizare si se aplica finisaj tip gresie. Acest sistem este unul deficitar datorita multor factori, iar durata de viata este de maxim 5 ani.

De precizat ca fiecare proiect este diferit, fiecare structura este diferita si nu toate problemele au aceeasi solutie. Asadar, pentru a proteja cladirile de conditiile meteo nefavorabile, indiferent de tipul acoperisului ales, este important sa apelati la firme specializate pentru a evita probleme in viitor.

Importanta hidroizolatiilor:

  • protejeaza stratul suport de apa oferind etanseitate
  • sunt esentiale pentru integritatea structurala si durata de viata
  • previn deteriorarea materialelor din stratul suport
  • impiedica infiltratiile si formarea mucegaiului, ajutand la sanatatea locatarilor
  • previn reparatii costisitoare, astfel acoperisul de tip terasa va dura mai mult
  • o lucrare buna de hidroizolare terasa urca pretul proprietatii

Terase Circulabile

Prin terase circulabile intelegem ca in realizarea hidroizolatiei vom avea ca strat final finisaj circulabil.

Detalii »

Acoperisuri / Terase Necirculabile

Prin acoperisuri/terase necirculabile se intelege ca pe aceste sisteme nu se va circula decat in cazuri de necesitate.

Detalii »

SUNA ACUM!