Importanta Hidroizolatiilor

Hidroizolatia este mai putin vizibila in procesul de constructie al unei locuinte, dar de o importanta esentiala.

Fara un sistem de hidroizolatie performant care sa fie sigur si care sa reziste in timp, toate aceste valori vizibile si finisajele interiaore si exterioare ale locuintei vor fi degradate. Sanatatea unui locuinte este cumva asemanatoare cu sanatatea noastra, daca nu avem grija de ea, se va degrada, nu va mai fi placuta iar in timp isi pierde valoarea.

Daca vorbim de costul unui sistem performant de hidroizolatie, pretul poate ajunge undeva la maxim 9% din pretul unei locuinte construite “la rosu”. In acelasi timp, trebuie avut in vedere ca 95% din problemele cauzate unei locuinte sunt datorate de infiltratiile de apa.

Hidroizolatia are o importanta cruciala in procesul de constructie al unei locuinte. Este foarte bine sa tratam cu mare atentie acest aspect inca de la inceput si sa ne informam temeinic depre sisteme de hidroizolatie.

In momentul actual, foarte putini beneficiari apeleaza, atunci cand isi construiesc o locuinta, la o companie cu experinta in sisteme de hidroizolatii. In foarte multe cazuri , beneficiarii aleg sa lucreze cu o echipa de meseriasi pentru a avea costuri mai scazute in procesul de constructie, dar omit un fapt esential, experienta in domeniul hidroizolatiilor si garantia de buna executie din partea acestora. Nu exista niciun contract de executie, garantie iar beneficiarul, din cauza neinformarii adecvate este supus unor probleme grave care pot aparea pe langa o executie neadecvata si tragerea legala la raspundere. Pot aparea si accidentari in timpul constructiilor, la care beneficiarul este direct raspunzator avanad in vedere ca nu exista forme legale de colaborare cu acea echipa.

Aceste echipe in mare parte stiu sa faca “de toate”, iar in procesul de ofertare , ei iau in calcul sisteme neperfomante si neadecvate de multe ori, legat de sisteme de hidroizolatie, tocmai pentru a avea un cost de constructie cat mai mic pentru a putea fii acceptata de beneficiari. Totusi, beneficiarii nu sunt informati de eficienta sistemelor de hidroizolatie si a finisajelor, care in mare parte, fiind finisaj gresie, acesta nu rezista mai mult de 3 ani . Tot ce urmeaza dupa, pentru refacerea sistemelor de hidroizolatie, dar si a finisajului, inseamna un pret mult crescut fata de cel platit initial.

Am facut un calcul de profitabilitate in timp, daca alegeti un sistem performant de hidroizolatie cu un finisaj care este sigur, durabil si eficient vs, un sistem clasic cu finisaj gresie lipita pe adeziv pe terase circulabile ( terase pe care se ies zilnic, se ia masa, se sta la relaxare)

Importanta hidroizolatiilor:

  • protejeaza stratul suport de apa oferind etanseitate
  • sunt esentiale pentru integritatea structurala si durata de viata
  • previn deteriorarea materialelor din stratul suport 
  • impiedica infiltratiile si formarea mucegaiului, ajutand la sanatatea locatarilor
  • previn reparatii costisitoare, astfel acoperisul de tip terasa va dura mai mult
  • o lucrare buna de hidroizolare terasa urca pretul proprietatii

Deteriorarea cauzata de apa poate fi o problema grava pentru o constructie. Odata cu problemele de hidroizolatie la terasa vin o serie de alte probleme care pot submina fundatiile, planseul, pot face conditiile din cladire nesigure si pot deteriora bunurile din interiorul cladirii

Patrunderea apei poate, de asemenea, deteriora betonul si alte materiale de constructie, in special in clima rece, unde apa poate ingheta si provoca fisuri.

Hidroizolatia are o importanta cruciala in procesul de constructie al unei locuinte. Este foarte bine sa tratam cu mare atentie acest aspect inca de la inceput si sa ne informam temeinic depre sisteme de hidroizolatie.

In momentul actual, foarte putini beneficiari apeleaza la o companie cu experinta in sisteme de hidroizolatii atunci cand isi construiesc o locuinta. In foarte multe cazuri, beneficiarii aleg sa lucreze cu o echipa de meseriasi pentru a avea costuri mai scazute in procesul de constructie, dar omit un fapt esential- experienta in domeniul hidroizolatiilor si garantia de buna executie din partea acestora. 

O echipa de meseriasi nu are nicio responsabilitate, pentru ca nu au la baza decat un feedback pozitiv din partea unei cunostinte a beneficiarului.

SUNA ACUM!