Hidroizolatii Baie

Pe zi ce trece, baile devin din ce in ce mai elegante. Alegerile estetice pe care le faci te ajuta sa te bucuri cu adevarat de intimitatea si de relaxarea pe care acel spatiu il ofera. Insa toate acestea se pot narui in timp, daca nu ai o hidroizolatie de baie profesionala.

De ce se realizează hidroizolația?

Hidroizolatia este realizata pentru a preveni infiltratiile de apa cauzate de posibilele fisuri ale tevilor din pereti  sau al robinetilor. Este foarte important sa precizam inca de la inceput ca, desi gresia si faianta sunt impermeabile, rosturile chituite dintre placi nu au aceasta proprietate.

Asadar, apa se poate infiltra nu doar in pereti, ci poate trece si prin chitul dintre placi. Printre riscurile pe care le implica o baie neizolata corespunzator se numara:

  1. Aparitia igrasiei si a mucegaiului
  2. Aparitia infiltratilor pe tavanul camerelor de desuptul bailor
  3. Infiltratiile de apa in camera de langa baie daca pantele de scugere nu sunt date conform , catre sifonul de scurgere din pardoseala
  4. Deteriorarea parchetului sau finisajului camerei sau holuilui de langa baie
  5. Desprinderea finisajelor
  6. Deteriorarea instalatiilor
  7. Scaderea rezistentei betonului
  8. Inundarea altor camere sau a vecinilor

In procesul hidroizolarii, suprafata care va fi intotdeauna impermeabilizata este pardoseala, dar si peretii verticali in care se afla  dusul, pe toata inaltimea si latimea peretilor dusului, peretele adiacent cazii de baie si  20 cm perimetral  pe toata inaltimea baii.

In general, pentru a hidroizola baia, trebuie sa urmezi acesti pasi:

icon-baie

Proces

1

Curatarea peretilor – Inainte de a aplica materialele de hidroizolatie , peretii trebuie bine curatati de praf sau de grasimi.

2

Aplicare amorsei – Pentru ca izolatia sa fie bine fixata, este nevoie de un strat de amorsa, pentru a uniformiza capacitatea de absorbtie a peretelui. Poti aplica amorsa cu pensula sau cu bidineaua si va trebui sa astepti aproximativ 30 minute  pana se usuca.

3

Aplicarea primului strat de hidroizolatie – Primul strat de hidroizolatie baie Intrasit Poly C1  54Z– produs bicomponent pe baza de polimer- cimentos se va aplica cu gletiera, dupa care se va adauga peste , plasa de armare  si se va incorpora in stratul de hidroizolatie existent. Timpul de uscare intre straturi este de 3-5 ore in functie de temperatura.

4

Aplicarea unei benzi de etansare, speciale, autoadezive – Dupa intarirea primul strat de hidroizolatie ,pentru a preveni aparitia fisurilor in pereti, trebuie sa aplici o banda de etansare la imbinarile dintre pereti si sapa dar si pe vertical la imbinarea peretilor, in unghiul de 90 de grade. Aceasta este la randul ei impermeabila.

5

Aplicarea celui de-al doilea strat de hidroizolatie – La aproximativ 3-5  ore dupa aplicarea primului strat de  hidroizolatie, se poate aplica al doilea strat.

6

Placarea baii cu gresie si faianta: Dupa aplicarea celui de al doilea strat de hidroizolatie, se poate incepe din a doua zi placarea gresiei si a faiantei in baie. Trebuie avut o atentie sporita la planeitatea pardoselii cand se vor monta placile de gresie, se va da panta spre sifonul de scurgere.

La montarea placilor de gresie si faianta, la unghiul de 90 de grade la imbinarea a gresiei cu faianta se  va chitui cu silicon poliuretanic.

Avantaje

Avantajele aplicarii produselor de  hidroizolatie baie profesionala HBS:

Hahne – Intrasit Poly C1 54Z

  • Acopera fisuri de pana la 2 mm
  • Poate fi aplicat in straturi de pana la 5 mm
  • Flexibila la temperature scazute
  • Impermeabil dupa 3 ore de la aplicare
  • Rezistenta mare la smulgere, pe pereti de gips carton, dupa ce se executa hidroizolatia se pot monta placi de marmura
SUNA ACUM!