Hidroizolatia corecta a locuintei: importanta, executie, avantaje
Cand am creat HBS, am pornit de la urmatorul principiu de la care nu facem rabat nici acum: orice om are nevoie de un loc pe care sa-l numeasca acasa. Sa construiesti o casa, este relativ simplu. Insa, procesul de a o transforma in “acasa” este de departe complex, mare parte din acesta bazandu-se pe confort.
Tocmai de aceea, noi consideram ca un rol deosebit il are fundatia. Asa cum se intampla si in viata, pentru a te putea bucura de succes, trebuie sa ai o fundatie solida.
Iar fundatia pe care o creezi, trebuie sa treaca testul timpului si al incercarilor care vin odata cu anii ce se scurg. Cum se poate obtine acest lucru? Nu stim exact cum este in viata, insa in domeniul constructiilor, o fundatie solida inseamna alegerea unor materiale performante, care sa confere acea durabilitate de care o locuinta are nevoie.
Ce se intampla daca o locuinta nu este izolata corect sau… chiar deloc?
Sa o luam cu inceputul. Vorbim despre hidroizolatie.
Daca aceasta nu este realizata corect, exista riscul ca apa sa se infiltreze prin peretii zonei de subsol. Iar in timp, zidurile se deterioreaza, facand loc igrasiei si mucegaiului – doua probleme de care este foarte dificil sa scapam.
Si mentionam, totodata, ca rezolvarea unor astfel de probleme este, de cele mai multe ori, mai costisitoare, decat procesul de hidroizolatie realizat corect, inca de la inceput.
Dincolo de asta, hidroizolatia confera rezistenta si protectie, avand in acelasi timp si un rol deosebit in estetica locuintei. O casa izolata corect are un aspect finit, elegant si atractiv. La toate acestea, se adauga un detaliu deloc de neglijat: sanatatea celor care locuiesc in casa respectiva.
Astfel, o casa izolata are atat o temperatura, cat si un nivel de umiditate optim.
Care sunt modalitatile prin care se poate obtine o fundatie solida si durabila pentru locuinta?
Raspunsul il intuiesti deja: materiale cu o calitate incontestabila. Iar noi alegem sa le importam de pe meleagurile nemtesti, astfel incat executia fundatiei sa se realizeze fara griji si fara niciun fel de riscuri.
La toate acestea, se adauga priceperea unor profesionisti, care, de-a lungul vremii, au acumulat suficienta experienta pentru a putea executa lucrari de hidroizolatie adaptate fiecarei locuinte.
La HBS, executia unei fundatii cu hidroizolatie se realizeaza pe baza de bitum, folosindu-se particule de polistiren. Materialul obtinut este pastos,omogen si nu include solventi.
Asa cum am precizat anterior, este recomandat ca procesul sa fie realizat inca de la inceput, din momentul construirii locuintei. In caz contrar, costurile de hidroizolatie se pot dubla sau chiar tripla.
Cresterea cheltuielilor apare din cauza sapaturilor noi care duc la distrugerea pavajelor de langa soclu si care determina aparitia unor santuri perimetral casei, pana la radier.
Tototodata, in procesul ulterior, este nevoie de curatarea peretilor, un alt aspect care aduce cheltuieli suplimentare.
Hidroizolatie fara suduri si imbinari
Hidroizolatia noastra nu include imbinari sau suduri. Acest lucru permite o continuitate, fapt care ofera o multime de avantaje fata de membranele clasice, obtinute prin lipire cu sudura la flacara.
Experienta acumulata de-a lungul vremii, precum si interventiile de reparare a hidroizolatiilor vechi, lipite la flacara, ne-au aratat ca aceste tipuri de hidroizolatii prezinta un grad mare de risc in ceea ce priveste desprinderea de peretii verticali ai cladirilor.
Astfel, membranele bituminoase clasice au si un grad mai mare de rigiditate. Iar atunci cand stau intr-un mediu preponderant umed, sub pamant, durabilitatea lor este mica, iar fisurarea devine foarte mare.
In ce consta procedeul nostru de executie a unei hidroizolatii?
Procedeul nostru de executie a hidroizolatiilor pentru fundatii presupune aplicarea produsului hidroizolant bituminos cu fierul de glet.
Este vorba despre un produs pastos, omogen cu particulele de polistiren. Acesta se aplica de la talpa verticala a radierului. Se continua apoi cu orizonatala si peretii verticali ai fundatiei.
Ultimul pas este montarea polistirenului pe peretii verticali, coborandu-se pana la peretele vertical al radierului Este un procedeu continuu, fara niciun fel de imbinari, fapt care aduce un mare plus fata de hidroizolatiile clasice.
De asemenea, executarea unei scafe in unghi de 90 de grade intre peretele vertical si radier. Montarea unor conducte de drenaj perimetrale la talpa radierului, cu scopul ca aceastea sa ajunga la canalul colector pentru apele pluviale.
Pe scurt: avantajele hidroizolatiilor executate de noi
- Hidroizolatia se aplica usor, cu ajutorul fierului de glet
- Hidroizolatia fundatiei este continua, fara imbinari
- Hidroizolatia umple si golurile din peretii fundatiei, datorita faptului ca este un produs pastos si omogen
- Hidroizolatia contine particule de polistiren si are rol de adeziv, lipind polistirenul
- Hidroizolatia prezinta flexibilitate si durabilitate foarte mare in timp
Acestea fiind zise, asteptam cu nerabdare feedback-ul vostru dupa colaborarea cu noi.
Lasă un răspuns