Hidroizolatie Subsoluri

Sistem bariera orizontala impotriva cresterii umiditatii

În funcţie de structura şi compoziţia porilor, umezeala poate apărea prin acţiune capilară, în special în zidărie. Mai exact, viteza de aspirare din materialele capilare brute este mult mai mare decât în materialele capilare fine.

001-stairs copy

De exemplu, viteza printr-o caramidă din nisip de var este mai mare decât prin beton. Dacă viteza acţiunii capilare se reduce, atunci şi înălţimea de creştere a apei se reduce, întrucât este puternic afectată de evaporarea apei.

Se desprinde următoarea concluzie din argumentul de mai sus:

  • Prin folosirea de substanţe care reduc capilaritatea (INTRASIT® VK 10A), secţiunea transversală a capilarelor este redusă
  • Viteza de aspiraţie capilară se reduce sau devine inactivă
  • Zidăria devine uscată

Pe lângă efectul de îngustare capilar, INTRASIT® VK 10A are o caracteristică hidrofugă.

Aşa cum este în general cunoscut, în cazul materialelor de construcţie fără proprietăţi hidrofuge, unghiul dintre picăturile de apă şi suprafaţă este mic, fapt ce conduce la umezirea rapidă şi completă a materialului, pe măsură ce unghiul se reduce. Cu ajutorul proprietăţii hidrofuge a materialelor, unghiul de contact (unghiul de umectare) este în permanenţă mai mare de 90°. Aceasta produce ceea ce este cunoscut ca o depresiune capilară iar apa nu mai este atrasă prin capilaritate în material.

Prin urmare, aplicarea de INTRASIT® VK 10A / INTRASIT® MEK 18OS / INTRASIT® BLK 18OS poate preveni creşterea umezelii sau penetrarea în capilare, pori şi în fisurile fine mai mici de 0,5 mm.

INTRASIT® VK 10A poate fi, de asemenea, utilizat pe materiale de construcţie umede.

Zidăria goală trebuie să fie întâi umplută şi închisă cu un mortar de ciment fluid (INTRASIT® BLS 54TR). Umplerea găurilor cu substanţe pentru îngustarea capilarelor şi / sau hidrofuge este, în general, efectuată prin injecţii fără presiune, de obicei folosind recipiente de depozitare (picurătoare), sau printr-un proces de joasă presiune.

În cazul procesului fără presiune, lichidul de tratare este alimentat într-o perioadă de cel puţin 8 ore. Cu toate acestea, găurile păstrează soluţia injectată pentru mai multe ore dupa trecerea termenului iar zidăria este apoi saturată.

În cazul procesului de joasă presiune (max. 10 bar) soluţia este alimentată prin pompe de dozare adecvate şi prin maşinile de găurit. În funcţie de proprietăţile substratului şi unitatea de presiune, această tehnologie conduce la o economie substanţială de timp.

SUNA ACUM!