Microciment

Ce este microcimentul?

Microcimentul este un material compozit decorativ pe baza de ciment, pigmenti minerali, rasini si diverse alte agregate, fiind ideal atat pentru suprafete interioare, cat si exterioare

Acest finisaj are la baza o compozitie de elemente, ingredientul principal amestecandu-se treptat cu diferite rasini, pigmenti si aditivi. Rezultatul consta intr-un strat subtire de microciment, de obicei de 3-7 milimetri, rezistent, dar flexibil. Se poate aplica atat pe pardoseala, cat si pe pereti. Compozitia sa poate varia, in functie de conditiile de temperatura si umiditate la care urmeaza a fi supus sau raportat cu traficul incaperii.

Tipuri de microciment

Exista mai multe tipuri de microciment, iar acesta se alege in functie de dorintele fiecaruia sau de recomandarile arhitectului.

  • In functie de textura exista: microciment fin, mediu si rustic. Pentru un look minimalist si delicat, se poate alege formula fina. Pentru un stil industrial, in care domina aspectul nefinisat, e potrivita varianta medie. Daca te atrag texturile aspre sau in relief, mergi pe rustic.
  • In functie de designul arhitectural al locuintei: finisaje poliuretanice antialunecare mate, satinate sau lucioase. Culorile pot varia: gri, cenusiu, alb sau bej, dar cea mai populara alegere ramane culoarea gri.

Paleta cromatica este de regula mica, adica nu poate fi comparata cu una de vopseluri. Insa, in majoritatea cazurilor, aceste nuante sunt foarte placute, cu tenta naturala.

Modul de aplicare al microcimentului

Exista pe piata mai multi producatori de microciment, de provenienta italiana si spaniola, fiecare avand propria sa reteta. Insa secretul acestui material consta in aplicarea lui, ci nu in sursa de provenienta. El trebuie aplicat intr-un strat continuu si subtire de doar 2 sau 3 milimetri, care necesita mai multe operatiuni ulterioare de protectie. Daca aceste operatiuni nu sunt respectate, aspectul final are de suferit. Astfel, Hydro Business Systems recomanda aplicarea microcimentului de catre specialisti in domeniu.

Partea aceasta de aplicare necesita, in functie de complexitatea si amploarea lucrarii chiar si 2-3 zile, pentru ca timpii de uscare sa fie respectati. Pentru ca multi isi doresc o solutie rapida de renovat, eficienta si de lunga durata, microcimentul poate fi o alegere foarte buna, mai ales pentru vechile pardoseli placate cu gresie.

Unde se aplica microcimentul?

Cu ajutorul microcimentului, spatiile mici si umede, cum ar fi baile de bloc sau bucatariile pot fi imbracate de la pardoseala la pereti exclusiv cu microciment. Rezultatul obtinut este un finisaj continuu, fara fragmentari, usor de intretinut si rezistent in timp. Desigur, daca este vorba despre o renovare, unde se doreste mascarea vechilor finisaje de gresie si faianta, microcimentul se poate aplica peste acestea. Astfel, se vor umple rosturile dintre placi si se vor obtine in final suprafete uniforme.

Sa vorbim si despre costuri

Costurile materialului in sine nu sunt relevante fara manopera, pentru ca nu oricine poate aplica acest material. Deci nu cumpara niciodata doar materialul, ci cere un pachet complet si cu aplicare. Daca straturile nu sunt respectate conform specificatiilor date de producator si  produsele de impermeabilizare nu sunt aplicate, pot aparea probleme.

Neprotejat, microcimentul este absorbant si orice pata se va vedea ulterior in suprafata sa. Cert este ca poti face o renovare fara sa mai ai treaba cu molozul, zgomotul si tot ce implica debarasarea de gresie si faianta vechi. Costurile sunt foarte aproapiate cu cele ce ar implica inlocuirea placilor ceramice vechi cu unele noi. Avantajul este ca nu pierzi la fel de mult timp si nu-ti mai bati capul cu deranjul santierului.

Cine aplica microcimentul?

Hydro Business Systems iti sta la dispozitie cu servicii de consultanta, implementare si reparatie hidroizolatii. Daca ai nevoie de o ofert, nu ezista sa completezi formularul de contact.

SUNA ACUM!