hidroizolatii de calitate pentru terase, subsoluri, fundatii si balcoane

Hahne

Pardoseli

Sistemului de vopsea epoxidica Hahne

Vopseaua Epoxidica pentru Pardoseli “ HADALAN® LF 51 12 E este un produs profesional, pe baza de rasini epoxidice fara solvent, pigmenti, aditivi specifici si solventi organici. Produsul se caracterizeaza prin aderenta exceptionala la suport, rezistenta si stabilitate deosebita in medii chimice puternic agresive, acide sau alcaline, variatii mari de temperatura, rezistenta la uzura si abraziune, etc. Acest tip de vopsea epoxidica poate fi colorata in orice nuanta a cartelei RAL.

Vopseaua Epoxidica pentru Pardoseli “Hahne” este destinata utilizarii profesionale pentru protejarea si decorarea suprafetelor din beton, mozaic, placi aglomerate, , placi cimentice turnate, sape autonivelante cimentice, sape minerale cu sau fara autonivelare, etc. Datorita rezistentei mari la diferiti factori atat mecanici cat si chimici, acest tip de vopsea pentru pardoseala se poate aplica in majoritatea zonelor expuse la agresiuni de orice natura, dar si in zonele unde este necesar un aspect decorativ de exceptie

Vopseaua epoxidica de pardoseala este agrementata sanitar si este recomandata pentru conditii speciale de igiena cum ar fi: laboratoare, restaurante, cantine, spitale, etc., potrivit cerintelor normelor europene.

Pentru pregatirea corespunzatoare a suprafetelor este necesara curatirea mecanica pentru inlaturarea oricaror pete sau urme de contaminanti, in special grasimi, si acoperirea cu Grund de Impregnare Epoxidic HADALAN® EBG 13E .

Aplicarea se face prin roluire, pensulare .

Instructiunile prezentate in aceste pagini au doar caracter orientativ. Pentru instructiuni detaliate cititi Fisa Tehnica a produsului sau solicitati instructiuni speciale de aplicare de la producator.

Pregatirea suprafetei este factorul determinant in obtinerea unei maxime aderente, care asigura durabilitatea in exploatare si pastrarea in timp a calitatii acoperirii. Astfel:

  • Produsul se climatizeaza la temperatura de aplicare cu 24 ore inainte de a fi aplicata.
  • Inainte de deschiderea ambalajului se indeparteaza praful sau alte urme de murdarie.
  • Se omogenizeaza produsul in ambalaj, folosind un amestecator mecanic.
  • Inainte de utilizare este necesara filtrarea produsului.
  • In functie de tipul vopselei, se face reglarea vascozitatii prin adaugarea de  apa iar in cazul vopselelor de pardoseala bicomponente se omogenizeaza bine componenta A in ambalaj folosind un amestecator mecanic si apoi se adauga componenta B conform Fisei Tehnice a produsului.

Conditii de aplicare:

  • Temperatura optima de aplicare a produsului: 10 – 30°C.
  • Umiditatea relativa a mediului max. 65%.
  • Temperatura suportului va fi cu cel putin 3°C peste temperatura punctului de roua pentru a evita fenomene ce pot determina scaderea aderentei, a luciului sau aparitia de bulelor de aer.

Aplicarea produsului pe suprafetele din beton, mozaic sau alte tipuri de materiale suport pentru vopselele de pardoseala se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a suportului, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaratoare asupra calitatii si durabilitatii acoperirii.

Astfel:

  • Betoanele sau sapele noi (inclusiv reparatiile), necesita minim 28 zile pentru intarire si uscare inaintea aplicarii (fac exceptie sapele autonivelante cu uscare rapida); nerespectarea acestei conditii afecteaza rezistenta produsului in timp si determina exfolieri sau aparitia bulelor de aer.
  • Sapele vechi se verifica prin ciocanire inainte de aplicarea produsului; daca se dovedesc necorespunzatoare (suna a gol) se sparge sapa in zona respectiva, pana la beton si se reface. Se remediaza fisurile si alte imperfectiuni inainte de aplicarea produsului, de preferinta cu un chit epoxidic sau alt produs cu aderenta si duritate superioare.

Daca exista protectii anterioare, acestea vor fi inlaturate indiferent de starea acestora (exceptie fac vopsirile sau pardoselile epoxidice in stare foarte buna, fara exfolieri, bule de aer sau eflorescente, care se vor pregati prin slefuire).

Inlaturarea peliculelor vechi se mai poate face prin curatare cu perii mecanice, cu discuri diamantate sau prin ardere.

Oricare dintre operatiunile de inlaturare a vopselei vechi va fi urmata de slefuire.

Suprafetele ce urmeaza a se acoperi cu vopsele pentru pardoseala, se curata de impuritati sau grasimi, se asperizeaza, praful rezultat indepartandu-se cu perii cu par moale sau prin suflare cu aer comprimat.

Suprafetele trebuie sa fie netede, plane si uscate in limita a 4% umiditate.

Aplicarea vopselelor pentru pardoseala se face prin roluire cu perii.

Inainte de vopsirea pardoselii, se va aplica un Grund de Amorsare Epoxidic HADALAN® EBG 13E. Dupa uscarea grundului (6-12 ore ) se va pregati vopseaua, conform instructiunilor specifice de pregatire a produsului.

Nu este recomandata aplicarea produsului sub pragul de +10°C, intrucat timpul de uscare se poate prelungi necontrolat. Aceasta decizie poate fi luata doar sub indrumarea producatorului.

Se va proceda la aplicarea vopselei prin roluire cu perii.

Pentru o se obtine o buna rezistenta, se recomanda aplicarea a doua straturi de vopsea, chiar daca puterea de acoperire permite aplicarea unui singur strat.


Cere o oferta personalizata din partea Hydro Business Systems